MOS events
11 jun

Ooa Boek&Festival 2019

MindCenter, Vianen

De afgelopen weken boog een vakjury zich over de vraag welk boek op het vlak van management en organisatieadvies de titel ‘Ooa Boek van het Jaar 2019’ verdient. Op 11 juni 2019 maakten de juryleden tijdens het Boek&Festival bekend dat de keuze is gevallen op het boek ‘Design Thinking’ van Guido Stompff.

Uit de lijst van boeken die in 2018 op de markt kwamen, stelde de zeskoppige vakjury eerder dit jaar een top 10 samen met boeken die je gelezen moet hebben als je je vak serieus neemt. De volgende vijf criteria werden daarbij gehanteerd: ‘geeft te denken, maatschappelijk relevant, oorspronkelijk, toepasbaar en toegankelijk’. De gekozen boeken belichten de thema’s van onze tijd, elk in een ander perspectief. 

Na verhitte debatten om het pleit voor het ene of juist het andere boek te beslechten kwam de jury tot een shortlist van drie boeken. ‘Voorbij de managementmaatschappij’ (Marjolein Quené), ‘Design Thinking’ (Guido Stompff) en ‘Algoritmisering, wen er maar aan’ (Jim Stolze) sprongen er binnen de top 10 uit voor de jury.

De jury koos uiteindelijk unaniem voor het boek ‘Design Thinking’ van Guido Stompff. ‘Dit boek is geschreven vanuit het paradigma dat adviseren intelligent knutselwerk is en dat je vooral al doende ontdekt wat werkt. Wie dit paradigma serieus wil nemen is bij Guido Stompff goed af: hij heeft er echt verstand van en heeft zijn kennis op een knappe manier ontsloten in een mooi vormgegeven do-it-your-self-boek’, aldus de jury. Naast de eervolle titel ‘Ooa Boek van het Jaar 2019’ ontving de winnaar onder luid applaus een beeldje en een cheque ter waarde van € 500,00 uit handen van de voorzitter van de vakjury, Marijke Spanjersberg. Stompff zelf over zijn prijs: “Ik ben heel erg verrast, en dat is echt niet gespeeld. Ik heb dit boek namelijk niet voor jullie geschreven, maar voor een veel breder publiek, waaronder mijn studenten (Stompff geeft les aan Zuyd Hogeschool en Brightlands Innovation Factory, red.). En dat uitgerekend organisatieadviseurs – die ik heel hoog heb zitten – dit boek hebben gekozen tot het beste boek van 2019, is voor mij echt een kers op de taart’.

Boek&Festival
Naast de bekendmaking van de winnaar van ‘Ooa Boek van het Jaar 2019’ was het Boek&Festival van de Ooa, dat plaatsvond bij MindCenter in Vianen, weer een uitgelezen kans om kennis op te doen over het vakgebied organisatieadvies en management. Bezoekers konden deelnemen aan diverse workshops van de auteurs uit de boeken Top 10, praten met uitgevers, speedsigning met auteurs en informeel netwerken.

 


Boek van het jaar 2019: 'Design Thinking' door Guido Stompff

 

Terug naar het overzicht

Testimonials

“Wat zouden wij als bestuur van de Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen zijn zonder MOS? Voor ons als bestuur zijn zij een enorme steun in de rug, om onze vereniging te laten bloeien en alles vlekkeloos te laten verlopen. De kracht van MOS ervaren zowel wij als bestuur, als ook onze leden, dagelijks. Met MOS alle kans om van je vereniging een professionele organisatie te maken. ”
Inge te Brake, voorzitter LVV
“NVvA en AKC kijken terug op een super congresdag die met een mooie samenwerking tot stand is gekomen en uitgevoerd. Alleen maar enthousiaste arbeidsdeskundigen en externen!”
Monique Klompé, voorzitter NVvA & Tjeerd Hulsman, programmadirecteur AKC
“De Service Manager Dag die we ieder jaar samen met MOS Events organiseren, is steeds een succes. Dit komt mede door het organisatietalent van MOS Events. Een fijne club om mee samen te werken. Enthousiasme en oog voor detail vallen daarbij op.”
Maarten Bordewijk, KNVI
“Om een event als de Service Manager Dag (SMD) neer te zetten, is vertrouwen in elkaar, in het team, essentieel. Door de jarenlange samenwerking en de betrouwbaarheid van MOS Events kunnen wij blind vertrouwen op de nodige flexibiliteit en professionele inzet voor wederom een topevent. ”
Dave van Herpen, KNVI
“MOS Events heeft ons, door hun creativiteit, flexibiliteit, strak projectmanagement en budgetbeheer, een prachtig jubileumcongres laten beleven. Deelnemers zaten op het puntje van hun stoel. Quotes van deelnemers als ‘Een geweldige line-up aan sprekers’ en ‘Het beste congres dat ik meegemaakt heb’ bevestigen ons eigen positieve gevoel. ”
Julius Freutel, Stichting NAP/DACE
Meer informatie?
Wij maken gebruik van cookies, gaat u hiermee akkoord? Meer informatie